چرا همیشه احساس خستگی دارم؟
اغلب کسانی که از خستگی زیاد کلافه شده اند این سؤال را میپرسند: چرا همیشه احساس خستگی دارم؟ این موضوع موجب مختل شدن فعالیت های روزمره فرد میشود و نقش خود را به خوبی ایفا نمیکند. بی حالی مستمر در طول روز، میتواند نشانه سندرم خستگی مزمن باشد. آیا میدانید علت این خستگی مداوم چیست؟ امکان دارد هشدار یک بیماری روانی یا جسمی باشد. این حالت با استراحت و خواب رفع نمیشود، بلکه به مرور زمان پیشرفت میکند. پیشروی این حالت موجب بیانگیزگی، کاهش انرژی و عدم تمرکز فرد میشود. اگر فکر میکنید بیدلیل و مداوم خسته اید، طبیعی نیست و باید جلوی پیشرفت این حالت را بگیرید. در این مقاله از سایت قوی شیم به طور مفصل علائم، علت بروز و راه های درمان این حالت را بررسی میکنیم.
خستگی بدن نشانه چیست و چرا احساس خستگی دارم؟
برای پاسخ به سؤال چرا احساس خستگی دارم؟ علائم زیر را بررسی کنید. به وسیله شناخت آنها میتوانید خستگی غیر طبیعی و مزمن را تشخیص دهید. شامل موارد زیر است:
کاهش انرژی و بیحالی در بدن میتواند علائم جسمی، روانی متفاوتی داشته باشد. طور مثال:
نشانه های جسمی احساس خستگی
علائم جسمی خستگی دائمی شامل موارد زیر است:
- سردرد و سرگیجه
- بدن درد و احساس کوفتگی
- ضعف عضلانی
- کاهش فعالیت بدنی
نشانه های روانی احساس خستگی
از علائم روانی احساس خستگی دائمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مختل شدن تصمیم گیری و ناتوانی در قضاوت
- عدم تمرکز و اختلال در حافظه کوتاه مدت
- ایجاد توهمات ذهنی
- نوسان در خلق و خو
علل خستگی مفرط بدنی
اغلب مواقع به دلیل پیروی از روتین نادرست و ترک نکردن عادت های مخرب، مثل کم خوابی، تغذیه نادرست و عدم تحرک دچار این عارضه میشویم.
البته ممکن است نشانه بیماری های روانی ( افسردگی و اضطراب) یا بیماری های جسمی (نارسائی قلبی و مشکلات تیروئیدی) باشد و هر چه سریع تر باید درمان شود. عوامل دخیل در خستگی شامل موارد زیر است:
کم خونی شدید و بیحالی
زمانی که بدن با کمبود آهن مواجه است، کم خونی ایجاد میشود. یکی از علائم کم خونی، خستگی غیرمعمول است. معمولا از زبان کسانی که کم خونی دارند این سوال را میشنوید : به چه دلیل احساس خستگی دارم؟
کمبود ویتامین ها و کاهش انرژی
ویتامین های گروه B انژری سلول ها را تأمین میکنند. کمبود این ویتامین موجب خستگی و بیحالی میشود. کافی نبودن ویتامین های B1 و B6 و B12 فرد را دچار افسردگی و بیاشتهایی میکند. مهم ترین آنها B12 است.
نقض کبدی علل احساس خستگی دائمی
احساس خستگی بدنی میتواند نشانه کبد چرب باشد. در این حالت فرد دچار بیحالی و ضعف، کاهش وزن و حالت تهوع میشود.
ام اس، علل بدن درد و خستگی
یکی از علائم اولیه بیماری ام اس، احساس خستگی دائمی است. تخریب اعصاب ستون فقرات، موجب بیحالی مفرط میشود.
این حالت به صورت ناگهانی پدیدار شده و تا چند هفته ادامه دارد.
اضطراب و استرس علل فرسودگی
بین اضطراب و خستگی ارتباط مخربی وجود دارد. استرس موجب خسته شدن و بیحالی بیشتر و در مقابل فرسودگی مداوم اضطراب را تشدید میکند. برای رهایی از این امر می توانید به روانشناس مراجعه کنید و در جلسات تراپی نتیجه خوبی بگیرید.
راهکارهایی برای درمان خستگی دائمی
طبق مطالعات انجام شده، درمان قطعی برای رفع سندروم خستگی مزمن کشف نشده است. چاره فعلی تسکین و پیشگیری علائم آن است. البته این راهکار ها، خستگی عادی و موقتی را کاملا از بین میبرند.
خواب کافی و کاهش خستگی
یکی از راه های درمان خستگی عادی، خواب با کیفیت است، اما برای خستگی دائمی، نوعی تسکین است. خواب ناکافی سیستم بدن را بهم میزند. این امر موجب سرحالی و دخیره انژری میشود.
تغذیه مناسب و کنترل فرسودگی بدن
با بهبود برنامه غذایی خود، میتوانید علائم را کنترل کنید. به عنوان مثال؛ سه وعده غذایی و سه میان وعده، انرژی شما را حفظ میکند. برای مدیریت سطح انرژی از مصرف شیرینی و کافئین بپرهیزید. سبزیجات دارای موادی مغذی و تأمین کننده انرژی بدن هستند. از جمله آنها:
- اسفناج و مارچوبه و کدو سبز: آهن، منزیم، پتاسیم و پروتئین
- هویج و گل کلم: منزیم و پتاسیم
فعالیت و تحرک در طول روز
یکی از روش های مهم و کارآمد برای کاهش خستگی دائمی، ورزش کردن است. این راهکار کیفیت زندگی و سلامت بدن شما را تضمین میکند.
فرسودگی و بیحالی دائمی، طبیعی نیست و نشانه بروز سندروم خستگی است.
نشانه جسمانی شامل؛ بدن درد، سردرد و سرگیجه . علائم روانی: ناتوانی در تصمیم گیری، ایجاد توهم
اضطراب و خستگی رابطه دوسویه و مخربی با هم دارند. اضطراب موجب خستگی و فرسودگی مداوم موجب اضطراب میشود.
سبزیجات حاوی مواد مغذی و انرژی زا هستند. مانند کلم، کدو سبز، اسفناج