خرید سرور فیزیکی -باید ها ونباید هایی که در خرید سرور در ماهان شبکه ایرانیان

سرور فیزیکی چیست و بررسی سرور در سال 2025

در دنیایی که داده حرف اول و آخر را در کسب‌وکارهای مختلف می‌زند، باید شرکت‌ها زیرساخت لازم برای جمع‌آوری، پردازش و بهره‌برداری از داده‌ها را به بهترین شکل ممکن فراهم کنند. انتخاب بین سرور فیزیکی و مجازی (ابری) یکی از چالش‌های کلیدی است که بسیاری از سازمان‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. آیا بالا بودن قیمت سرور فیزیکی در مقایسه با استفاده از سرور ابری، سرمایه‌گذاری برای کسب‌وکارها را توجیه‌پذیر می‌کند؟ اصلا چرا یک شرکت باید به فکر خرید سرور اختصاصی فیزیکی باشد؟ اگر در فکر راه‌اندازی سرور اختصاصی برای کسب‌وکار خود هستید، حتما تا پایان این مطلب را با دقت مطالعه کنید.

خرید فروش و قیمت سرور اچ پی ای

معرفی سرور فیزیکی

به زبان ساده سرور فیزیکی همان کامپیوتر است که همه ما در زندگی روزمره با آن سروکار داریم. البته این کامپیوتر همیشه روشن باقی می‌ماند و در بستر یک شبکه فعالیت می‌کند. وظیفه سرور ذخیره‌سازی، پردازش و ارسال اطلاعات به کاربران فعال در شبکه است. شاید این سوال را مطرح کنید که چرا این فعالیت با استفاده از کامپیوترهای معمولی انجام نمی‌شود؟
واقعیت این است که حتی قوی‌تری کامپیوترهای معمولی نیز سخت‌افزار به مراتب ضعیف‌ترین نسبت به سرورها دارند. بنابراین عملا نمی‌توان روی عملکرد سریع آن‌ها در بستر یک شبکه با تعداد زیادی کاربر حساب کرد. به همین دلیل است که شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف در پی راه‌اندازی سرورهای اختصاصی هستند.
سرور‌ فیزیکی نیز دقیقا مانند کامپیوتر از کنار هم قرار گرفتن چند قطعه سخت‌افزاری مانند پردازنده، کارت گرافیک، رم، هارد دیسک و … تشکیل می‌شود که با استفاده از یک سیستم عامل نرم‌افزاری، دستورات گوناگون را اجرا می‌کند. یک سازمان برای راه‌اندازی سرور اختصاصی باید با توجه به نیاز اختصاصی که دارد، سخت افزار مناسب در تهیه کند.

مزایای خرید سرور فیزیکی نسبت به سرور مجازی

همان طور که اشاره کردیم دو گزینه خرید سرور فیزیکی یا مجازی پیش روی کسب‌وکارها قرار دارد. برای انتخاب بین این دو گزینه لازم است که حتما نیم‌نگاهی به مزایا و معایب هر یک داشته باشیم. در همین راستا از جمله مهم‌ترین مزایای خرید سرور محاسباتی فیزیکی در مقایسه با مجازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تبادل اطلاعات در بستر سرور فیزیکی بدون نیاز به اینترنت صورت می‌گیرد.
  • قطعی اینترنت هیچ تاثیری در فعالیت شبکه متصل به سرورهای فیزیکی ندارد.
  • امنیت سرورهای اختصاصی فیزیکی در مقایسه با سرورهای ابری به مراتب بالاتر است.
  • توان سخت‌افزاری در سرورهای فیزیکی به‌صورت اشتراکی نیست و صرفا در اختیار یک سازمان قرار دارد.
  • دسترسی کارکنان و مدیران فناوری اطلاعات سازمان‌ها به سرورهای فیزیکی خیلی راحت‌تر است.
  • امکان پیکربندی و شخصی‌سازی عملکرد سرورهای فیزیکی برای کسب‌وکار به منظور ارتقای بهره‌وری وجود دارد.
  • تعمیر و نگهداری سرورهای اختصاصی در سازمان‌ها خیلی راحت‌تر است.
  • امکان توسعه سرورهای فیزیکی برای کسب‌وکارها وجود دارد.
  • بازیابی اطلاعات و داده‌ها از طریق سرورهای اختصاصی در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.

دلایل نیاز کسب‌وکارها به سرور فیزیکی

چه کسب‌وکارهایی نیاز به سرور فیزیکی دارند؟ در پاسخ به این سوال باید در یک جمله خلاصه بگوییم که هر شرکتی که به‌نوعی با داده سروکار دارد، باید به‌فکر خرید سرور فیزیکی باشد. به‌خصوص کسب‌وکارهای آنلاین که در این سال‌ها رشد و توسعه زیادی را تجربه کرده‌اند. حجم داده‌های ورودی به یک سازمان در دنیای امروز آنقدر زیاد است که جمع‌آوری، پردازش و بهره‌برداری از آن‌ها به‌ شیوه‌های دستی و سنتی عملا امکان‌پذیر نیست.
به‌علاوه اینکه موضوع مهم حفاظت از اطلاعات نیز در حوزه امنیت کسب‌وکارها فوق‌العاده مهم است. سرورهای فیزیکی پاسخی مناسب برای تمام این چالش‌ها هستند. تمام کسب‌وکارها از استارتا‌های تازه تاسیس و کوچک گرفته تا سازمان‌های دولتی بزرگ برای جمع‌آوری، پردازش، تبادل اطلاعات و حفاظت از داده‌ها نیاز به یک یا چند سرور اختصاصی دارند. حجم داده‌ها و ذخیره‌سازی اطلاعات تعیین کننده نوع سرور مورد نیاز در یک شرکت است.

خرید سرور

نیازمندی‌های راه‌اندازی سرور فیزیکی

یک سرور فیزیکی از کنار هم قرار گرفتن تعدادی قطعه سخت‌افزاری از قبیل پردازنده، رم، هارد، کارت شبکه، منبع تغذیه، باتری، کنترلر، سیستم خنک کننده و … تشکیل می‌شود که همگی روی شاسی یا مادربورد قرار می‌گیرند. انتخاب هر یک از این قطعات سخت‌افزاری باید متناسب با نیاز کسب‌وکار صورت بگیرد.

همان طور که یک کامپیوتر برای اجرای دستورات نیاز به یک سیستم عامل نرم‌افزاری دارد، سرورهای فیزیکی نیز از یک سیستم عامل اختصاصی بهره می‌برند. معمولا از سیستم عامل‌های Ubuntu یا CentOS برای راه‌اندازی سرور فیزیکی استفاده می‌شود. این سیستم عامل‌ها نیز به‌روزرسانی می‌شوند تا عملکرد آن‌ها همواره در سطح مطلوب باقی بماند.
با توجه به حجم و ابعاد سرورهای فیزیکی باید یک محیط اختصاصی را برای تعبیه سخت‌افزارها در نظر بگیرید. در کسب‌وکارهای بزرگ معمولا یک اتاق را برای جانمایی سرورها اختصاص می‌دهند. سرورها به جز در مواقع تعمیر و نگهداری، خاموش نمی‌شوند. بنابراین لازم است که حتما برق پایدار را نیز برای اتاق سرورها تامین کنید. نرم افزار مدیریت سرور نیز یکی دیگر از ملزومات راه‌اندازی سرور اختصاصی است.

مراحل راه‌اندازی سرور فیزیکی

برای راه‌اندازی سرور  hp فیزیکی باید چند مرحله اساسی را به‌ترتیب پشت سر بگذارید که عبارت‌اند از:

پس از نیازسنجی باید نسبت به خرید سرور فیزیکی مناسب اقدام کنید.
سرورهای خریداری شده باید در محیط اختصاصی نصب و راه‌اندازی شوند.
نوبت به راه‌اندازی نرم افزار سرور می‌رسد. نصب سیستم عامل، وب سرور، پایگاه داده و … در این مرحله انجام می‌شود.
در گام چهارم باید نرم افزار اختصاصی مدیریت سرور راه‌اندازی شود.
با استفاده از نرم افزار، پیکربندی و تنظیمات اختصاصی سرور اعمال می‌شود.
پس از پایان این مراحل همه چیز برای راه‌اندازی سرور فیزیکی مهیاست. البته قبل از بهره‌برداری معمولا یکباره به‌صورت آزمایشی سرور راه‌اندازی می‌شود. در صورت موفقیت آمیز بودن این مرحله، سرور وارد فاز عملیاتی می‌شود و می‌توان از آن بهره‌برداری کرد. در طول مدت بهره‌برداری نیز باید به‌طور منظم تعمیر و نگهداری سرور در دستور کار قرار بگیرد.

مشکلات رایج در نصب سرور فیزیکی

هنگام نصب و راه‌اندازی سرور فیزیکی ممکن است که با چند مشکل در زمینه‌های مختلف نرم‌افزاری، سخت‌افزاری، شبکه، امنیتی و عملیاتی مواجه شوید. در جدول زیر نگاهی به برخی از این مشکلات و راه‌حل برطرف کردن آن‌ها می‌اندازیم.

سرور HP چیست؟

سرورهای HP یا server hp به تجهیزاتی گفته می‌شود که برای ذخیره‌سازی، پردازش، شبکه، مجازی‌سازی یا نصب هم‌زمان چندین سیستم‌عامل برای کاهش هزینه منابع استفاده می‌شوند. در واقع، سرورهای اچ پی به طور معمول به صورت تجهیزات سخت‌افزاری قدرتمند و باکیفیت برای راه‌اندازی زیرساخت شبکه یا بستر انتقال داده در نظر گرفته می‌شوند.

برای خرید سرور اچ پی ابتدا لازم است که مشخصات سرور hp را برای چند مدل متنوع از محصولات این برند سرشناس بررسی کرده و سپس بهترین سرور را با توجه به نیازی که برای مدیریت داده‌هایتان و دسترسی مشتریان به صورت شبانه‌روزی به آن‌ها دارید سفارش دهید.

سرورهای hp انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به نیازهای مختلف کسب‌وکارها طراحی شده‌اند. در ادامه به بررسی سه نوع محبوب سرور اچ پی، یعنی سرور تاور(Tower Server)، سرور بلید (Blade Server) و سرور رکمونت (Rack Mount Server) می‌پردازیم و ویژگی‌های هر یک را مرور می‌کنیم.

فروش سرور hp در مدل‌ها و کانفیگ های مختلف این امکان را برای مشتریان فراهم کرده که سرور مورد نظرشان را با توجه به نیازهایشان تهیه کنند.
سرورهای اچ پی در سه نوع سرور ML، سرور BL و سرور DL طراحی شده‌اند و شرکت اچ پی با توسعه HP ProLiant Servers توانسته به نیازمندی‌های بسیاری از مشتریان در سطح جهانی برای راه‌اندازی یک زیرساخت قدرتمند پاسخ دهد.

اگر به دنبال سروری هستید که قدرت پردازش بالایی داشته باشد، سرورهای اچ پی که به پردازنده‌های قدرتمند Intel Xeon مجهز شده‌اند، می‌توانند گزینه مناسبی برایتان باشند. از جمله انواع سرور HP می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد.

  • HPE ProLiant MicroServer
  • HPE ProLiant ML
  • HPE ProLiant DL
  • HPE ProLiant BL
  • HPE ProLiant SL/Apollo
  • HPE Moonshot System

خرید سرور اچ پی تاور یا سرور ML

خرید سرور HP ML

سرور تاور HP،که به سری ML از برند اچ پی معروف است، به شکل یک کیس ایستاده طراحی شده و عموماً در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سرور به دلیل مقرون به صرفه بودن و سادگی در استفاده، گزینه‌ای ایده‌آل برای سازمان‌هایی است که به دنبال یک راهکار متمرکز برای مدیریت داده‌ها، برنامه‌ها و منابع محاسباتی خود هستند.
سرورهای تاور نسبت به سایر انواع سرورها از نظر نصب و مدیریت بسیار ساده‌تر هستند. این سرورها از تکنولوژی‌های روز پشتیبانی می‌کنند و در ادارات و مراکز کوچک با رشد سریع مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از نوآوری‌های مهم در این سری، فناوری HPE iLO 5 با بهره‌گیری از تکنولوژی HPE Silicon Root of Trust است که نقش مهمی در محافظت از سیستم در برابر حملات و ایمن‌سازی نرم‌افزار در زمان به‌روزرسانی دارد. سرور اچ پی تاور یا سرور ML شبیه یک کیس کامپیوتری بوده و برای نصب و راه‌اندازی آن نیاز به رک نخواهید داشت.

این سرورها قیمت پایین‌تری نسبت به سایر نمونه‌ها دارند و از سرور HP Tower می‌توان برای سازمان‌های کوچک‌تری که به یک مرکز داده کامل نیاز دارند استفاده کرد. از جمله مزایای سرور اچ پی تاور یا سرور ML می‌توان به عدم نیاز این سرورهای hp به خنک‌سازی، امکان پیکربندی سرور با توجه به نیازهای سازمان و حجم کم سرور و عدم نیاز به فضای بزرگ برای استفاده از آن اشاره کرد.

برای خرید سرور می توانید از سایت ماهان شبکه ایرانیان بازدید کنید کافیست در گوگل ما رو جستجو کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!