آیا رژیم باعث عقب افتادن پریود می شود؟
آیا رژیم باعث عقب افتادن پریود میشود؟ جالب است بدانید که برخی از رژیم های غیراصولی در سیکل قاعدگی و بهم خوردن چرخه زمانی آن اثر گذارند. در واقع بین نوع رژیم غذایی و پریودی رابطهای وجود دارد که مورد توجه اغلب پژوهشگران قرار گرفته است. در این مقاله از سایت قوی شیم با ما همراه باشید تا علت بروز بینظمی در قاعدگی و تآثیر مستقیم رژیم بر این امر را بررسی کنیم.🤗
دلایل عقب افتادن و تغییرات در قاعدگی
دوره قاعدگی یکی از پدیدههای زیستی و طبیعی در بانوان است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، تحت تأثیر عوامل متعددی مانند رژیم غذایی قرار میگیرد و میتواند چرخه پریود را بهم زده و تغییراتی در آن ایجاد کند. دلایلی که در ادامه ذکر شده باعث تغییر در سطح هورمونها و بهم خوردن تنظیم دوره پریودی میشود.
این عوامل شامل موارد زیر است:
- افزایش یا کاهش غیراصولی وزن
- پیروی از رژیم غذایی نامناسب
- ورزش سنگین
- استرس و اضطراب زیاد
تآثیر رژیم غذایی بر دوره پریودی
یکی از عوامل مهم در حفظ سلامتی و رشد سالم بدن، نوع تغذیه و رژیم غذایی مناسب است که نقش چشمگیری در سلامت زنان دارد. در واقع مواد مصرفی در دوران پریودی تأثیر قابل توجهی بر وضعیت بانوان و سلامت آنان میگذارد. به عنوان مثال، مصرف غذاهای فیبردار، مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز بدن منجر به بهبود عملکرد دستگاه تناسلی و کاهش عوارض دوران قاعدگی میشود. به طور متقابل، رژیمهای غیراصولی و نامناسب؛ عوارضی مانند افزایش درد و تآخیر در زمان پریودی را به همراه دارند.
نظم پریودی با تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی
برای بهبود عملکرد بدن و جلوگیری از عقب افتادن چرخه قاعدگی، بهتر است تغییراتی در سبک زندگی و رژیم غذایی خود ایجاد کنید. قوی شیم راهکارهایی برای تغییر مناسب به شما پیشنهاد میدهد که شامل موارد زیر است: 😉
مصرف مواد غذایی سالم
تغذیه سالم و متوازن با مصرف مواد غذایی فیبردار مانند سبزیجات و میوهها به تنظیم چرخه زمانی قاعدگی منجر شده و نظم زمانی ایجاد میشود. همچنین میتوانید مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز دستگاه تناسلی را مصرف کنید.
کنترل استرس
قطعا میدانید که استرس و اضطراب تأثیر مستقیمی بر هورمونها و دوره پریودی دارد. از این رو با مدیریت استرس، به کمک تکنیکهای مختلف مانند تنفس عمیق و ورزش میتوانید از عقب افتادن دوره قاعدگی جلوگیری کرده و این امر را تسهیل کنید.
ورزش منظم و سبک
ورزشهای سبک مانند پیادهروی، یوگا، مدیتیشن، شنا یا تمرینات استقامتی عملکرد بدن را در دوره پریودی بهبود بخشیده و فشار و درد را از بین میبرد.
مکملهای ویتامینی
یکی از موارد مهم در تغذیه و رژیم غذایی سالم، مصرف مکمل های تقویتی و ویتامینی است که برای بانوان بسیار اهمیت دارد. شما میتوانید در صورت نیاز و کمبود ویتامین یا آهن با مشورت پزشک مصرف کرده و دوره قاعدگی منظمی داشته باشید.
مشورت با پزشک
قوی شیم توصیه میکند که اگر سیکل قاعدگی شما همراه با دردهای شدید و تآخیر زیاد است به پزشک مراجعه کرده و مشورت کنید.💚
توجه داشته باشید با پیروی از رژیم غذایی سالم و اصلاح سبک زندگی، خودتان میتوانید به تنظیم و بهبود دوره قاعدگی کمک کرده و سلامت جسمانی خود را حفظ کنید.
پیروی از برخی رژیمهای نامناسب و غیر اصولی عواقبی برای بانوان و سلامتشان دارد. کاهش یا افزایش وزن در این امر مؤثر است.
افزایش یا کاهش وزن، استرس زیاد و ورزش سنگین موجب بهم خوردن چرخه قاعدگی میشود.
فعالیت و ورزشهای سبک مانند شنا، یوگا و مدیتیشن برای حفظ سلامت و دوران قاعدگی مفید است.