رهایی از احساس گناه با 6 راهکار روانشناسی
آیا رهایی از احساس گناه با راهکارهای روانشناسی امکان پذیر است؟ همه انسانها، چارچوب زندگی خود را براساس باورها و ارزشهایی میسازند و اعمالشان را مطابق آن انجام میدهند. در صورتی که فرد، رفتاری ناسازگار با این ارزشها داشته و یا عملش خارج از چارچوب ذهنی او باشد، احساس گناه پدیدار میشود. در این مقاله از سایت قوی شیم، رهایی از احساس گناه با 7 راهکار روانشناسی را بررسی کردهایم.?
راهکار رهایی از احساس گناه
احساس گناه یا مقصر شناختن خود تا حدی که وسواس تلقی نشود، یک ویژگی مثبت برای شخصیت انسان به شمار میرود. براساس این ویژگی، فرد از انجام کارهای ناپسند منع شده و رعایت قانون در جامعه را میپذیرد. در واقع باید گفت انسانها به این احساس گناه نیازمند هستند. ما در این مقاله مطابق اصول روانشناسی؛ راهکارهایی برای رهایی از احساس گناه ارائه دادهایم که شامل موارد زیر میشوند:
پذیرش منطقی اشتباه خود
در اولین گام رهایی از احساس گناه با 6 راهکار روانشناسی، با پذیرش خطا خود مواجه هستیم. توجه داشته باشید که مقاومت در برابر حقیقت کار شما را سختتر کرده و عذاب وجدان درونی میشود. در واقع همه ما از اشتباه خود آگاه هستیم و در مقابل آگاهی، انکار و توجیه اشتباه وجود دارد که عزت نفس و انرژی زیادی از ما میگیرد. شما نباید برای پیروز شدن در این جنگ تلاش کنید بلکه انرژی خود را صرف پذیرش خطا و رشد خود کنید.
دوری از کمالگرایی افراطی برای رهایی از احساس گناه
شما میدانید که همه انسانها دارای اشتاباهاتی هستند و کامل بودن امکان پذیر نیست؛ بنابراین بهتر است به صورت منطقی کمالگرایی را کاهش داده و خودتان را با تمام نقاط ضعف و قوت، پیروزی و شکست بپذیرید تا به صلح درونی برسید. قوی شیم از شما میخواهد که خودتان را بیحد و مرز دوست داشته و برای رشد خود تلاش کنید.?
رهایی از احساس گناه با جبران خطا
در این مرحله از رهایی، با جبران خطا خود پیش میرویم. حرکت برای جبران خسارت روانی یا فیزیکی، به شخصیت شما اعتبار و عزت نفس میدهد. ممکن است اشتباه برداشت کنید اما جبران خطا به معنای لطف شما برای طرف مقابل نیست حتی اگر مخاطب خودتان باشید باید تلاش بسیاری برای جبران کرده و روح خود را آرام کنید.
تقویت مهارت تصمیم گیری
زمانی که تصمیم شما آگاهانه است و با دقت بیشتری عمل میکنید، احساس گناه از بین میرود و از شدت آن کاسته خواهد شد. با توجه به این موضوع؛ یکی از دلایلی که افراد دائما احساس گناه دارند این است که به عواقب کار خود فکر نکرده و تصمیم میگیرند در نتیجه دچار احساس گناه شده و استرس زیادی را متحمل میشوند.
ریشه یابی برای رهایی از احساس گناه
در این گام باید ریشه گناه خود را بیابید و بفهمید احساس گناه شما از کجا نشأت گرفته است. به عنوان مثال اگر از درس خود عقب افتادهاید یا مدتی است نمیتوانید خشم خود را کنترل کنید؛ باید ریشه آن را پیدا کرده تا عذاب وجدان خود را کاهش دهید.
توجه کامل به آینده و دوری از گذشته
از به کاربردن کلمات ایکاش بپرهیزید و به این فکرکنید که درحال حاضر چه کار بهتری میتوانید انجام دهید. توصیه میکنیم به آینده متمرکز شوید و اتفاقات گذشته را بررسی نکنید. بررسی بیهوده گذشته، احساس گناه را افزایش داده و رهایی را سخت میکند.
از شما عزیزان میخواهیم برای رشد شخصیت خود و ساختن آینده تلاش کنید.?
برای رهایی از احساس گناه راههای متفاوتی وجود دارد و به عنوان مثال در گام اول، باید اشتباه خود را بپذیرید.
جبران کردن اشتباهات شخصیت شما را گسترش داده و مموجب تقویت عزت نفس میشود.