آیا رژیم باعث یبوست می شود؟
آیا رژیم باعث یبوست می شود؟ این سوال اغلب افرادی است که برای خلاصی از چاقی به سراغ رژیمهای لاغری میروند. در این فرایند به دلیل تغییر عادات غذایی، مشکلات گوارشی از قبیل یبوست پدید میآیند. امروزه عدم تحرک، یک جانشینی و تغذیه نادرست موجب اضافه وزن در انسانها شده است. برای رفع این مشکل راههای متفاوتی را امتحان میکنند که پیروی از رژیم و برنامه غذایی ثابت، یکی از آنها است.
در این مقاله از سایت قوی شیم تأثیر رژیم بر یبوست را بررسی و راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به آن را بیان میکنیم.
مفهوم یبوست
لازم بدانید که مفهوم یبوست و علت بروز آن در رژیم های لاغری چیست؟ یبوست یا خشکی مزاج، یکی از شایعترین مشکلات دستگاه گوارش است. این مشکل حرکات روده را سخت و کمتر از حالت طبیعی میکند. انتقال مواد دفعی به مشکل میخورد. یبوست یا انسداد روده ممکن است به دلایل متفاوتی ایجاد شود که یکی از آنها، تغییر در عادات غذایی یا فعالیت است. در رژیمهای لاغری میزان مصرف غذا، نسبت به قبل کمتر است؛ که این امر موجب مسدود شدن روده و کاهش حرکات آن میشود.
آیا رژیم باعث یبوست می شود؟ بررسی علتها
در فرایند کاهش وزن مهم ترین علت یبوست، مصرف مواد کمفیبر است. مصرف سبزیجات و نوشیدن آب در برنامه برخی رژیم ها کمتر دیده میشود. دلیل دیگر؛ تغییر و بینظمی در ساعات دریافت غذا است. حتی بعضی مواقع برای سریع تر شدن روند کاهش وزن، یکی از وعده های غذایی را حذف میکنند که این امر یبوست را تشدید میکند. دیابت و کم کاری تیروئید در فرد سبب یبوست در رژیم میشود. زمانی که قصد تبعیت از رژیمی را دارید؛ ابتدا باید به میزان مصرف آب و فیبر دریافتی از آن توجه داشته باشید. هر دو باید به مقدار مساوی، افزایش و کاهش یابند.
راه های جلوگیری از بروز یبوست در رژیم
اصلاح عادت های فردی
عمل به این موضوع تا حد زیادی میتواند از به وجود آمدن یبوست جلوگیری کند. بنابراین لازم است به هنگام نیاز عمل دفع انجام شود. آرامش و نداشتن استرس می تواند کمک کننده باشد. تسلط کافی بر روح و حالات خود از ایجاد مشکلات گوارشی جلوگیری میکند و از همه مهم تر تأثیرگذاری رژیم بر بدن افزایش مییابد.
اصلاح عادت های ورزشی و حرکتی
تحرک کافی و فعالیت ورزشی در برنامه روزانه می تواند از بروز یبوست در رژیم جلوگیری کند. افراد معلول و کم تحرک به شدت در معرض یبوست قرار دارند. به همین دلیل داشتن تحرک، کلید اصلی رهایی از یبوست است. این نوسان در بدن، حرکات روده را آسان می کند.
اصلاح عادت های غذایی
اغلب مشکلاتی که برای شما پیش میآید برخاسته از تغذیه نادرست است. مصرف نان سبوسدار تا حدی زیادی از به وجود آمدن یبوست در رژیم پیشگیری میکند. در مقابل نان سبوسدار، نان های باگت و تافتون قرار دارند؛ که موجب انسداد روده در فرایند رژیم میشوند. نوشیدن آب کافی و مایعات بسیار مهم است. در طی روز بیشتر آب ولرم بنوشید.
مصرف خوراکی های فیبردار از قبیل سبزیجات و میوه ها، مانع انسداد روده در فرایند رژیم میشوند. از جمله این میوه ها و مواد میتوان به آلو بخارا، انجیر، تخم کتان و تمرهندی اشاره کرد. حرکات روده به وسیله آنها تحریک شده و دفع آسان میگردد.
اصلاح عادت های دارویی
ایجاد تغییر و تحول در عادت های دارویی تا حد زیادی به درمان یبوست در رژیم لاغری کمک میکند. به عنوان مثال افرادی که برای رهایی از دردهای زودگذر، مثل سردرد ناشی از خستگی به سراغ قرص های مسکن میروند؛ یبوست را تشدید کرده و با مصرف مکرر آن دچار یبوست دائمی خواهند شد.
سوالات متداول
رژیم های لاغری می توانند موجب به وجود آمدن انسداد روده در انسانها شوند. اگر شما در کنار تبعیت از رژیم، مراقبت هایی داشته باشید؛ دچار یبوست در فرایند آن نمیشوید. تحرک کافی، تغدیه مناسب و نوشیدن آب کافی می تواند از این امر جلوگیری کند.
تغذیه مناسب نکته مهمی برای رهایی از یبوست در رژیم است. خوردن غداهای فیبردار، میوه ها، نان های سبوسدار و در مقابل پرهیز از مصرف خوراکی های تند و نفاخ، نان های باگت و تافتون.
در برنامه رژیم ها تغییر عادات غذایی به وضوح دیده میشوند، حتی در برخی، وعده های غذایی را حذف و یبوست را تشدید میکنند.