فواید زیتون
زیتون درخت میوه داری می باشد که می توان از چند نوع محصول آن استفاده کرد همچون: میوه زیتون، چوب درخت زیتون ، روغن زیتون
میوه زیتون یکی ازچاشنی های مفید و خوشمزه در کنار غذا می باشد که دارای خواص زیادی همچون ضد پیری و جوان کننده پوست ، روشن کننده پوست ، تقویت رشد مو، درمان یبوست، مفید برای دستگاه گوارش و معده، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، ضد سرطان ، تنظیم فشار خون ، مفید برای سلامت قلب ، جلوگیری از پوکی استخوان و…را دارست.
ارزش غذایی زیتون :
کالری: 115
آب: 80 %
کربوهیدارت : 6.3 گرم
پروتئین : 0.8 گرم
شکر : 0
فیبر: 3.2 گرم
چربی : 10.7 گرم
زیتون اولین بار شهرت خود را در مدیترانه شرقی پیدا کرده است . این میوه در آب و هوای مرطوب و شرجی که نزدیک به ساحل هستند وخاک حاصل خیزی دارد رشد می کند. شروع فصل میوه دادن این درخت اول تابستان بوده و برداشت آن اواخر تابستان . ابتدا رنگ این میوه سبز روشن بوده و به مرور با گذر زمان به رنگ سبز تیره می رسد.میوه زیتون گونه های مختلفی دارد که به طور کلی به دو دسته سیاه و سبز می توان آن را تقسیم کرد.
روغن زیتون یکی از اصلی ترین فرآورده های آن است که امروزه کاربرد زیادی در مصارف خوراکی و درمانی دارد . طریقه به دست آوردن روغن زیتون از طریق له کردن زیتون ها و حرارت دادن به آن می باشد . از روغن زیتون برای رسیدگی به پوست و مو نیزاستفاده می کنند. در کارخانجات امروزی به وسیله دستگاه های پرکن روغن زیتون را در ظروف خود پر می کنند و این تجهیزات توسط کارخانجات ماشین سازی در داخل کشور تولید وتهیه می شود.
چوب درخت زیتون یکی از چوب های مورد استفاده می باشد که منحصر به فرد و خاص است .تنه زیتون به دلیل وجود نقش دانه ها از روشن تا تیره و تناژرنگی گرم خود بسیار زیبا می باشد و جز چوب های سخت و متراکم و دربرابر سایش و پارگی بسیار مقاوم است. یکی از ویژگی های اصلی این چوب ضد باکتریایی بودن آن است که مورد توجه در صنایع تهیه ظروف برای غذا شده است.
امروزه می توان در دست هر کسی یکی از محصولات فرآوری شده زیتون را به هر طریقی دید همچون محصولات ارایشی و بهداشتی ، خوراکی ، درمانی و… که این نشان دهنده ارزش بالای زیتون می باشد.