درونگرایی چیست؟ ویژگی های افراد درونگرا
صددرصد تا به حال شنیدهاید که میگویند تو یک فرد درونگرا یا برونگرا هستی! حتی شاید درمورد نزدیکان و اطرافیانتان از این صفت استفاده کرده باشید. اما تا به حال فکر کردهاید درونگرایی چیست؟ یا اینکه به چه افرادی درونگرا میگوییم؟ بسیاری از ما میدانیم که درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که در آن فرد به تنهایی و خود بودن علاقه دارد. در این مقاله از سایت قوی شیم همراه ما باشید تا چیستی درونگرایی و ویژگی های افراد درونگرا را بررسی کنیم.?
درونگرایی چیست؟
درونگرایی به چه معناست؟ یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیت، درونگرایی است که فرد طی آن بیشتر به احساسات و افکار درونی خود تکیه میکند و تمایل دارد در فضای شخصی خود باشد. طبق پژوهشهای روانشناسان همه انسانها تا حدی درونگرایی و برونگرایی را دارند اما در نهایت شخصیت انسان به سمت یکی از این دو ویژگی میرود.
ویژگی های افراد درونگرا
به نظر شما به په کسانی درونگرا میگویند؟ ضداجتماع، گوشهگیر و خجالتی بودن تصور شما از فرد درونگرا است. اما درونگرایی طیف بسیار گستردهای دارد و نمیشود آن را در یک دسته خلاصه کرد. در ادامه مطلب به برخی از ویژگیهای شخصیتی افراد درونگرا اشاره میکنیم:
جمع های خلوت و صمیمی دوستان را ترجیح میدهند.
اغلب افراد درونگرا، دایره دوستان کوچکی دارند و این به معنی ضداجتماعی بودنشان نیست بلکه بسیاری از تحقیقات نشان داده که روابط کم ولی باکیفیت در احساس خوشبختی و شادی این افراد نقش عمدهای دارد. در واقع جمعهای شلوغ از افراد درونگرا انرژی زیادی میگیرد.
از تنهایی و با خود بودن لذت میبرند.
یکی دیگر از ویژگیهای افراد درونگرا، لذت بردن از تنهایی است. آنها ساعتها میتوانند تنها باشند، کتاب بخوانند، فیلم ببینند و در طبیعت پیاده روی کنند. این فعالیتها شادی و انرژی درونگراها را افزایش میدهند. توجه داشته باشید این بدین معنا نیست که فرد اصلا تمایل به معاشرت با دیگران ندارد و همیشه تنهایی را انتخاب میکند. در واقع درونگراها از بودن کنار دیگران لذت میبرند اما بعد از هر دیدار، نیاز به تنهایی با خود دارند.
درونگراها نقطه تحریک پذیری بالایی دارند.
این افراد نسبت به دیگران و محیط اطرافشان آگاهترند و دادههای بیشتری را دریافت میکنند. تنهایی و خود بودن، آنان را از دریافت حجم بسیاری از اطلاعات دور میکند.
به نظر دیگران آنها ساکت و آرام اند.
اصولا بقیه افراد از بیرون درونگراها را افرادی ساکت و آرام میبینند و اغلب اوقات صفت خجالتی را به آنها نسبت میدهند. درونگرایی با خجالتی بودن متفاوت است و درونگراها کمتر صحبت میکنند و وقت خود را برای مکالمههای بیارزش هدر نمیدهند.
تغییر و دگرگونی شرایط را نمیپذیرند.
فرد درونگرا، نمیتواند در شرایط مختلف نقش خود را به درستی ایفا کند و از انجام کارهای متفاوت در آن واحد لذت نمیبرند. او ترجیح میدهد در یک زمان فقط بر یک موضوع تمرکز کند.
خودشان را به خوبی میشناسند.
از آنجایی که افراد درونگرا از بودن با خود لذت میبرند و اکثر اوقات برای خود وقت میگذرانند، شناخت خوبی هم از خوشان دارند. این افراد وقت زیادی را صرف امتحان کردن علایقشان میکنند.
شیفته استقلال در کار و شغلشان هستند.
در واقع کسانی که به درونگرایی علاقه زیادی دارند، از کارها و شغلهایی که نیازمند ارتباط با دیگران است می گریزند. آنها شیفته کارهای مستقلاند. به عنوان مثال نویسندگی، طراحی، هنر برنامهنویسی از رشتههای مورد علاقه افراد درونگرا است.
درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که بر احساسات درونی تکیه دارد و نقطه مقابل آن برونگرایی است.
افراد درونگرا به افکار و احساسات درونی خود تکیه میکنند، دایره دوستان کوچک اما باکیفیتی دارند و به دلیل وقت زیادی که با خود میگذارند شناخت زیادی از علایق و خصلتهای خود دارند.