همه چیز درباره حافظه دیداری + روش های تقویت آن

به نظر شما حافظه دیداری چیست؟ و چه ویژگی‌هایی باعث می‌شود تا اتفاقات اطرافمان در ذهن ما ثبت شود؟ مثلا مواقعی که دوست دوران کودکی خود را پس از سال‌ها در خیابان می‌بینیم و او را می‌شناسیم، چه چیزی سبب این اتفاق می‌شود؟ به طور کلی باید بگوییم بعضی افراد حافظه خوبی نسبت به سایر افراد دیگر در ثبت اطلاعات دارند. در این مقاله از تیم قوی شیم همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی درباره حافظه تصویری کسب کنید.

حافظه دیداری چیست؟

حافظه دیداری به معنای ذخیره و پردازش اطلاعات تصویری در مغز است. در این فرآیند فرد هر آنچه را که دیده است، در مغز خود ذخیره و در مواقع لازم آن را بازیابی می‌کند. خیلی از مواقع ممکن است برایتان پیش آمده است برای پاسخ دادن به سوال امتحانی خود، با کمک از حافظه تصویری توانسته باشید به درستی جواب بدهید. بنابراین حافظه دیداری نقش مهمی در زندگی ما دارد و سبب می‌شود تا در زندگی فردی و اجتماعی خود با بهرمندی درست از آن، پیشرفت داشته باشیم.

حافظه دیداری چیست؟ هر آنچه که در اطراف خود می‌بینیم و در مغز ما ثبت می‌شود حافظه دیداری ما را شامل می‌شود.
حافظه دیداری نقش مهمی در زندگی ما دارد

تکنیک های ساده برای تقویت حافظه دیداری

روش‌های مختلفی برای تقویت حافظه تصویری وجود دارد. در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره خواهیم کرد:

1- نقاشی تاثیر بسیاری در تقویت حافظه تصویری دارد

نقاشی کردن می‌تواند تاثیر زیادی در تقویت حافظه تصویری داشته باشد. یکی از دلایل اصلی این روش این است که برای نقاشی کردن باید تمرکز و توجه زیادی به جزئیات داشته باشیم. بنابراین نقش مهمی در بهبود حافظه تصویری دارد! ضمن آنکه هر آنچه که در فکر و ذهن خود دارید را به تصویر می‌کشید و سبب بروز خلاقیت و حافظه بهتر در طول زندگی می‌شود.

2- اسامی را به خاطر بسپارید

برای این روش می‌توانید اسامی افراد را با تصویر سازی و به خاطر سپردن ویژگی‌های هر فرد در ذهن خود ثبت کنید. به طور مثال اگر شخصی اسمش ساحل است، با یادآوری دریا و ساحل او را به یاد بیاورید.

3- مدیتیشن تصویری به شما کمک زیادی می‌‌کند!

مدیتیشن تصویری به تقویت حافظه تصویری کمک می‌کند! در این روش شما با تمرکز بر روی تصاویر ذهنی، به بهبود حافظه تصویری خود می‌پردازید. برای تقویت حافظه تصویری باید به طور مداوم تمرین کنید و به یاد داشته باشید که هر چه بیشتر تمرین کنید، حافظه تصویری شما بهتر می‌شود. بنابراین بهتر است هر روز چند دقیقه برای تمرین مدیتیشن تصویری اختصاص دهید.

4- روزانه جدول حل کنید

در این تکنیک برای شروع شما می‌توانید از یک جدول یا سودوکو استفاده کنید. سپس با تمرکز بر روی اعداد و پاسخ درست، با تصویر سازی سعی در ذخیره آن اطلاعات داشته باشید. این روش بسیار مفید برای تقویت حافظه دیداری است و برای پیشگیری از آلزایمر موثر است.

جمع بندی

همانطور که اشاره کردیم دانستید حافظه دیداری چیست؟ و چه نقش پر رنگ و مهمی در زندگی ما دارد. به شما توصیه می‌کنیم تکنیک‌های تقویت حافظه دیداری را در برنامه روزانه خود قرار بدهید. پس از مدت کوتاهی شاهد تاثیر شگفت انگیز آن در حافظه و زندگی خود خواهید شد!

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

ستاره سنجایشمشاهده نوشته ها

Avatar for ستاره سنجایش

کارشناس سئو و محتوا - محقق در زمینه توسعه فردی

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!