انواع ادویه و نقش آنها در آشپزی ایرانی
ادویهها از اساسیترین و مهمترین مواد در آشپزی بهشمار میروند. تنوع این مواد بسیار بالا بوده و هر یک در نوع خاصی غذا مورد استفاده قرار میگیرند. ادویهها علاوه بر خوشمزه کردن غذا، خواص دارویی نیز دارند پس قبل از خرید ادویه بد نیست خواص آن را هم بدانید! جهت کسب اطلاعات بیشتر تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

خواص دارویی ادویه جات را بشناسید
انواع ادویهها هر کدام دارای خواصی هستند. استفاده از آنها در غذا علاوه بر طعم دادن باعث کمک به سلامتی میشود. ادویهها رنگها و رایحههای متنوعی دارند که هنگام طبخ غذا باعث خوشمزگی و خوش رنگ شدن خواهد شد. در زیر به خواص برخی از این ادویهها اشاره میشود.
زیره: این ادویه در دو نوع سبز و سیاه موجود است و طبع گرمی دارد. مصرف آن سوخت و ساز بدن را بالا برده و ضد نفخ است. زیره به هضم راحتتر غذا کمک کرده و مصرف مداوم آن به کاهش وزن کمک میکند. علاوه بر آن به دلیل ادرارآور بودن برای دفع سنگ کلیه و مجاری ادرار نیز مفید است.
سماق: این پودر قرمز رنگ همراه با گوشت مصرف میشود. آنتی اکسیدان قوی بوده و برای مبارزه با سرطان بسیار مفید است. دارای خواص ضد قارچ و ضد میکروب است و با علائم پیری مبارزه میکند. علاوه بر آن به درمان عفونتهای میکروبی و قارچی کمک میکند. بیماران دیابتی با مصرف منظم سماق میتوانند قند خون خود را کمتر کنند.
زردچوبه: ادویهای زرد رنگ است که سیستم ایمنی بدن را ارتقا میدهد. خاصیت آنتی اکسیدان قوی داشته و با حمایت از سیستم ایمنی بدن به سلامتی پوست و قلب کمک میکند. علاوه بر آن پودر زردچوبه ضد التهاب بوده و برای کاهش درد نیز استفاده میشود.
فلفل سیاه: این ادویه دارای خواص متعدد از جمله ضد چاقی است. کلسترول را پایین نگه داشته و طبع گرمی دارد.
دارچین: این ادویه را میتوان به عنوان ادویه در غذا و یا به عنوان دمنوش مصرف کرد. به کاهش انسولین کمک کرده و قند خون را پایین میآورد.
معرفی کامل انواع ادویه جات و طرز استفاده از آنها در غذاها
ادویه تنوع بالایی دارد که هر کدام طعم و رایحه مخصوص به خود را دارند. با مصرف انواع ادویهها میتوان غذای خود را خوشمزهتر کرد. معمولاً ادویهها را در ابتدای پخت بایستی به غذا اضافه کرد. هر ادویه مخصوص غذایی است که با رعایت این مورد میتوانید غذاها و خوراکیهای جذاب تهیه کنید. این ادویهها را به صورت عمده و تازه از مجموعه طراوت فود میتوانید تهیه نمایید.
معرفی محبوبترین انواع ادویه در ایران
ادویههای متنوعی وجود دارد که هر کدام برای غذایی استفاده میشوند. در زیر محبوبترین این ادویهها در ایران مورد بررسی قرار گرفتهاند.
- زردچوبه
ادویهای به رنگ زرد تیره یا روشن است. یکی از ادویههای پر کاربردی است که تقریباً در تمامی غذاها استفاده میشود. یک آنتی اکسیدان قوی است که خواص بیشماری دارد. طبع این ادویه در طب سنتی گرم و خشک است. از خواص این ماده میتوان به سلامتی پوست و مو اشاره کرد. علاوه بر آن برای جلوگیری به ابتلا سرطان بسیار مفید است. خاصیت ضد التهابی زردچوبه باعث کاهش التهاب میشود. علاوه بر آن سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و عملکرد را بهبود میبخشد.
- فلفل سیاه و فلفل قرمز
این دو نوع فلفل طبع گرم دارند. فلفل قرمز نسبت به سیاه تندی بیشتری دارد. معمولاً برای طعم دادن به غذاها، سسها و سوپها از فلفل سیاه استفاده میشود. فلفل قرمز نیز در ترشیجات و دیگر مواد غذایی چون سسها نیز استفاده میشود. به طور کلی این ادویهها از انواع ادویه محبوب و پر کاربرد هستند.
- دارچین
این ادویه طبع گرمی دارد. در اکثر غذاها میتوان آن را استفاده کرد. علاوه بر طعم عالی رایحه بینظیری دارد. این ادویه خوشبو از خواص متعدد درمانی نیز برخوردار است. به کاهش قند خون کم کرده، عملکرد مغز را بهبود بخشیده و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. علاوه بر آن به هضم غذا کمک کرده و نفخ را کاهش میدهد.
- زیره سبز
زیره سبز گیاه دارویی و ادویه معروفی است طعم و بوی عالی دارد. با استفاده از زیره سبز طعمی خاص به غذاهای خود داده و طعم آن را ماندگار کنید. برای تهیه کیک، کلوچه، نان، سالاد و مرباها استفاده میشود. دارای خواص ضد التهابی است و به بهبود بیماریهای مختلف کمک میکند. آرامبخش و ضد استرس بوده و باعث هضم راحتتر غذا میشود.
- زعفران
یکی دیگر از انواع ادویه محبوب در ایران زعفران است. طعم و عطر عالی زعفران آن را به یک چاشنی عالی تبدیل کرده و استفاده از آن را بیشتر میکند. از ادویههای گرانی است که قرمز رنگ بوده و بوی خوبی دارد. از فواید این ماده میتوان به خاصیت ضد افسردگی اشاره کرد. علاوه بر آن به کاهش درد کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند. زعفران سلامت تنفسی و قلبی را بهبود میبخشد. علاوه بر آن سیستم گوارشی را تقویت میکند.
- سماق
مادهای قرمز رنگ است. سماق مزه منحصر به فردی دارد که معمولاً به تند و کمی میوهای است. با استفاده از این ادویه طعم غذاهای خود را جذاب کنید. این ادویه از انواع ادویههای پر خاصیت است. به کنترل قندخون کمک کرده و از بیماریها پیشگیری میکند. با مصرف سماق سلامت قلب خود را تأمین کرده و از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کنید.
- آویشن
گیاهی تیره است که در غذاهای مختلف استفاده میشود. پودر آویشن طعمی عالی به غذاها میدهد. این ماده بوی بد دهان را از بین برده و دارای خاصیت ضد باکتریایی است. طبع آویشن گرم و خشک است و به عنوان مصلح در بعضی مواد غذایی چون لوبیا سبز، سیب زمینی، پنیر، ماست و نخود سبز به کار میرود.
چگونه ادویهها را نگهداری کنیم؟
نگهداری درست از ادویهها به حفظ کیفیت آنها کمک میکند. در زیر موارد مهم در نگهداری از ادویهها بررسی میشود.
- زمانی که شما انواع ادویهها را تهیه میکنید باید حتماً به تاریخ مصرف آن نگاه کنید. قبل از اتمام تاریخ ادویهها را مصرف کنید تا عطر و طعم آن از بین نرود.
- ادویهها را جایی نگهداری کنید که حشرات و آلودگی به آن وارد نشود.
- ادویهها را در ظرف مناسب قرار دهید. ظروف فلزی در دار که درب محکمی دارند، بهترین ظرف برای نگهداری ادویه هستند. توصیه میشود از ظروف شیشهای رنگی و پلاستیکی استفاده نشود.
- ادویهها را به اندازه مصرف تهیه کنید، زیرا اگر زیاد باقی بماند احتمال کهنگی و خراب شدن آن بالاتر میرود.
- حتماً به بستهبندی انواع ادویه توجه کنید.
- دما و رطوبت در کیفیت ادویهها تأثیر زیادی دارند. از قرار دادن ادویهها در محیط گرم و مرطوب خودداری کنید. دمای 15 الی 20 درجه سانتیگراد بهترین دما برای نگهداری ادویهها است.
- مانع مرطوب شدن ادویهها شوید، زیرا باعث کپک زدن و تغییر طعم میشود.
خرید عمده ادویه کیلویی با طراوت فود
هنگام تهیه ادویهها تازه بودن آنها اهمیت زیادی دارد. این امر سبب شده تا حتماً از فروشگاههای معتبر آن را تهیه کرده تا خیالتان راحت باشد. طراوت فود فروشگاهی معتبر است که میتوانید خرید ادویهها را از این مجموعه انجام دهید. ادویههای این فروشگاه به صورت تازه و معطر با قیمتهای اقتصادی عرضه میشود.