ارتباط میان استرس و تنگی نفس چیست؛ راه پیشگیری از آن
آیا برای شما هم پیش آمده است هنگامی که استرس یا اضطراب دارید دچار تنگی نفس شوید؟ به نظرتان چرا استرس باعث تنگی نفس میشود؟ و چه ارتباطی میان استنرس و تنفس وجود دارد؟ در کل باید در نظر داشته باشید که استرس تاثیر مخربی بر سلامت بدن دارد زیرا سبب مشکلات بسیار زیادی از جمله: چاقی، یبوست و نفس تنگی میشود.
در این مقاله از سایت قوی شیم تصمیم گرفتهایم شرح کلی از تاثیر استرس بر تنگی تنفس ارائه دهیم و راههای پیشگیری از آن را ذکر کنیم تا بتوانید در حفظ سلامتی خود کوشا باشید. در ادامه همراه ما باشید.
ارتباط استرس و تنگی نفس در چیست؟
شاید در ابتدا با خود فکر کنید با استرس ناشی از تنش های عصبی در ذهنتان تاثیری بر جسم و ریه های خود نخواهید گذاشت! اما سخت در اشتباه هستید چون استرس میتواند باعث تنگی نفس شود. به طور کلی سیستم عصبی بدن در واکنش به استرس، قسمتهای مختلفی از جمله ریه را تحریک میکند. در آن لحظه بدن فشار خون ضعیفی را تجربه می کند و این مسئله سبب میشود تا ریه ها نتوانند به درستی اکسیژن را جذب کنند. بنابراین استرس می تواند به عنوان یک عامل فعال در بروز تنگی نفس عمل کند.
روش های پیشگیری از استرس تنفسی
استرس تنفسی ممکن است به دلیل شرایط مختلفی از جمله فشار کاری، مشکلات عاطفی یا مالی و یا دیگر شرایط به وجود بیاید و زندگی ما را مختل کند. پس از خواندن مطالب قبلی متوجه شدید چرا استرس باعث تنگی نفس میشود؟ در ادامه چند راهکار برای پیشگیری از استرس تنفسی آورده ایم.
1- موسیقی ملایم گوش بدهید
موسیقی تاثیر فوق العادهای در کاهش استرس و بهبود حالت روحی دارد. برخی تحقیقات نشان دادهاند که گوش دادن به موسیقی میتواند به افزایش سطح هورمون اندورفین که یک هورمون طبیعی ضد درد و آرامشبخش است، منجر میشود. بنابراین گوش دادن به یک موسیقی آرام و ملایم بر کاهش نفس تنگی ناشی از استرس، بسیار موثر است.
2- ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید
ورزش و فعالیتهای بدنی تاثیر شگفت انگیزی بر کاهش استرس تنفسی دارد. برای این منظور، به شما توصیه میکنیم ورزشهایی مانند دویدن، شنا، یوگا را در برنامه خود قرار دهید تا با کمک از آنها بتوانید از مشکلاتی که ممکن است در آینده از استرس برایتان به وجود بیاید جلوگیری کنید.
حتما بخوانید: چکار کنیم استرس نداشته باشیم
3- نوشیدنی حاوی کافئین مصرف نکنید
مصرف کافئین ممکن است تأثیر مستقیمی بر روی تنگی نفس نداشته باشد. اما در برخی افراد ممکن است باعث افزایش تنش و اضطراب شود و تنگی نفس را به وجود بیاورد. در صورتی که تنگی نفس شما ناشی از استرس و اضطراب است، به شما توصیه میکنیم از مصرف نوشیدنیهای دارای کافئین خودداری کنید.
4- از مشاوره کمک بگیرید
مشاوره در کاهش استرس و نفس تنگی نقش موثری دارد. مشاوره به شما کمک میکند تا با آموختن روشهایی برای مدیریت استرس و تنش بتوانید استرس خود را در موقعیت های مختلف کنترل کنید. ای روشها شامل: تمرینهای تنفسی، تکنیکهای مدیتیشن، تمرینات فیزیکی، تغییر روشهای تفکر و حتی تغییر رفتارهای مربوط به روابط اجتماعی شما با دیگران است.
نتیجهگیری
با خواندن این مقاله دانستید ارتباط نیان استرس و نفس تنگی چیست؟ و با این آگاهی میتوانید به کنترل استرس خود کمک کنید. در آخر به شما پیشنهاد میکنیم حتما از روشهای پیشگیری ودرمان برای کاهش استرس خود کمک بگیرید تا درگیر عواقبی که به دنیال دارد نباشید.