قوی شیم راهنمای شما برای توسعه فردی

غذاهای سبک و ساده؛ لذتی فراموش‌نشدنی در سفره‌های ایرانی

غذای نونی ایرانی

در دنیای پرمشغله امروز، همه ما به دنبال غذاهایی هستیم که هم ساده آماده شوند، هم سبک و مقوی باشند. خوشبختانه فرهنگ غذایی ایران سرشار ازاین‌دست خوراکی‌های خوشمزه است؛ غذاهایی که اغلب با مواد اولیه در دسترس درست می‌شوند و با طعمی اصیل، نظر هر فردی با هر سلیقه غذایی را جلب می‌کنند.

خوراک‌های نانی بخش مهمی از این غذاهای سبک و ساده را تشکیل می‌دهند. از دیرباز تا امروز، نان در کنار انواع خوراک‌های خانگی، همیشه جایی ویژه در سفره‌های ایرانی داشته است. غذاهایی مثل «نان و پنیر و سبزی»، «نان و املت»، «نان و کشک» یا حتی خوراک‌های نانی مخصوص شهرهای مختلف، بخشی از هویت غذایی ما را شکل داده‌اند. در ادامه ۶ غذای نونی ایرانی را به شما معرفی و دستور پخت آن را ساده و سریع مرور می‌کنیم:

1. کله‌جوش؛ غذای نونی فصل بهار

کله‌جوش یک غذای سبک و ساده ایرانی است که سرشار از پروتئین و کلسیم است. خوردن این خوراک را برای تقویت بدن در روزهای معتدل بهار توصیه می‌کنیم. آیا می‌دانید نام دیگر کله‌جوش چیست؟

مواد لازم:

·         کشک ساییده شده: ۱ پیمانه

·         پیاز: ۲ عدد

·         گردو خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری

·         نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری

·         نمک و فلفل: به میزان لازم

·         زردچوبه: کمی

·         روغن یا کره: ۲ قاشق غذاخوری

غذای ایرانی با نان

طرز تهیه کله‌جوش

پیازها را خلالی خرد و سرخ کنید تا طلایی شوند. زردچوبه و نعنا را اضافه کرده، کمی تفت دهید. کشک را رقیق کرده و به مواد اضافه کنید. گردوهای خرد شده را هم بیفزایید و اجازه دهید کمی بجوشد. کله‌جوش آماده است! کله‌جوش را بهتر است با نان سنگک تازه میل کنید تا طعم سنتی و اصیلش بیشتر احساس شود. این خوراک سبک و ساده را با نام کال‌جوش یا آش کشک هم می‌شناسند.

2. دوپیازه آلو؛ یک خوراک فوری و مقوی

اگر به دنبال یک منبع خوب انرژی، فیبر و ویتامین C هستید، دوپیازه آلو برای وعده‌های فوری مناسب است. درست‌کردن دوپیازه آلو کمتر از نیم ساعت زمان می‌برد. آیا می‌دانید چرا با اینکه در این غذا آلو وجود ندارد، به آن دوپیازه آلو می‌گویند؟!

مواد لازم برای درست‌کردن دوپیازه آلو

·         سیب‌زمینی: ۳ عدد متوسط

·         پیاز: ۲ عدد

·         زردچوبه: کمی

·         نمک و فلفل: به میزان لازم

·         روغن: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده و خرد کنید. پیازها را خلالی سرخ کنید تا طلایی شوند. سیب‌زمینی را اضافه کرده، با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. بهتر است دوپیازه آلو را با نان لواش گرم سرو کنید؛ سبکی نان، مکمل لطافت خوراک است. این غذا، خوراک محلی شیراز است. در شیراز و بوشهر به سیب‌زمینی، آلو زمینی می‌گویند. به همین دلیل است که نام این خوراک دوپیازه آلوست.

3. میرزاقاسمی؛ مخصوص علاقه‌مندان بادمجان!

میرزاقاسمی غذایی سبک، پر از فیبر و آنتی‌اکسیدان است و برای افرادی که به دنبال  رژیم‌های سالم هستند توصیه می‌شود. میرزاقاسمی با نان تافتون داغ یک ترکیب بی‌نظیر و خوشمزه می‌شود.

مواد لازم:

·         بادمجان: ۳ عدد بزرگ

·         تخم‌مرغ: ۲ عدد

·         گوجه‌فرنگی: ۲ عدد

·         سیر: ۴ حبه

·         نمک و فلفل: به میزان لازم

·         روغن: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را کباب کرده و پوست بگیرید. له کنید و با سیر خرد شده تفت دهید. گوجه‌ها را خردکرده اضافه کنید. وقتی آب گوجه کشیده شد، تخم‌مرغ‌ها را افزوده و هم بزنید تا پخته شود.

4. آبگوشت؛ غذای نونی ظهرهای جمعه

آبگوشت منبع فوق‌العادهٔ پروتئین، فیبر و انرژی است که اکثر ما ایرانی‌ها این غذاها را به‌صورت دسته‌جمعی و با نان‌های تریدی مصرف می‌کنیم. پیشنهاد می‌کنیم آبگوشت را حتماً با نان سنگک برشته یا با نان سنتی یزد نوش جان کنید.

مواد لازم برای درست‌کردن آبگوشت

·         گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم

·         نخود و لوبیاسفید: ۱ پیمانه

·         سیب‌زمینی: ۲ عدد

·         گوجه‌فرنگی: ۲ عدد

·         پیاز: ۱ عدد

·         رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری

·         نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:

حبوبات را از شب قبل خیس کنید. گوشت، پیاز و حبوبات را با ادویه‌ها بپزید. سیب‌زمینی و گوجه‌ها را بعد از 20 دقیقه اضافه کنید. پس از پخت (حدود 4 تا 5 ساعت)، مقداری رب تفت داده و به آبگوشت اضافه کنید. اجازه دهید تا حسابی جا بیفتد، سپس میل کنید.

5. کوکوسبزی؛ غذای نونی ایرانی برای گیاه‌خواران

اگر گیاه‌خوار هستید یا غذاهایی مثل آبگوشت به دلیل چربی زیاد را نمی‌پسندید، یک انتخاب بهتر برای شما داریم: کوکوسبزی. این خوراک ساده و سبک سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به دلیل اینکه کالری کمی دارد برای وعده‌های سبک مثل شام یا عصرانه مناسب است.

مواد لازم:

·         سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز، شوید): ۳ پیمانه خرد شده

·         تخم‌مرغ: ۴ عدد

·         گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

·         نمک و فلفل: به میزان لازم

·         زردچوبه: کمی

·         روغن: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوکوسبزی

سبزی‌ها را با تخم‌مرغ و ادویه‌ها مخلوط کنید. در ماهیتابه روغن بریزید، مایه را اضافه کنید و هر دو طرف را سرخ کنید تا طلایی شود. اگر می‌خواهید طعمی جدید و متفاوت به کوکوسبزی بدهید، کمی زرشک، پیازداغ و گردو خرد شده به مخلوط سبزی اضافه کنید. بهترین نان برای خوردن کوکوسبزی، نان بربری تازه یا تست شده است.

کوکوسبزی با نان بربری

اگر شما هم به دنبال ایده‌هایی خوشمزه و آسان برای یک وعدهٔ ساده و دلپذیر شام یا عصرانه هستید، پیشنهاد می‌کنیم سری به مجله زیوامگ بزنید. در این مجله، علاوه‌بر دستورپخت خوراک‌های خاطره‌انگیز ایرانی، رژیم‌های غذایی مناسب، انواع سالاد رژیمی و لیست غذاهای ایرانی هم آشنا می‌شوید. زیوامگ با ارائه پیشنهاد فعالیت بدنی و ورزش، شما را برای سوزاندن انرژی حاصل از این غذاهای نانی راهنمایی می‌کند.

جمع‌بندی

در میان انواع غذاهای سفره ایرانی، غذاهای نانی نه‌تنها سبک و ساده‌اند، بلکه برای وعده‌هایی مثل صبحانه، عصرانه یا شام‌های سبک ایدئال هستند. تجربهٔ این خوراک‌ها شما را به دل سنت‌های خوشمزه ایرانی خواهد برد و طعم زندگی ساده و صمیمی را به شما یادآوری می‌کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
بنر تبلیغاتی

آخرین مطالب

بنر تبلیغاتی

تبلیغات دستی

  ورزش برای سفت شدن سینه  

بنر تبلیغاتی

مطالب مرتبط