چگونه تدریس کنیم تا همه یاد بگیرند؟
یکی از سولات پرتکرار معلمان و استادان این است که “چگونه تدریس کنیم تا همه یاد بگیرند؟” هنر تدریس یکی از مهارتهای مهم و برجسته در جامعه است. تلاش برای یک آموزش و تدریس با کیفیت تا همگان به طور کامل آن را درک کنند، یک چالش است، اما با درک فرهنگ و نیازهای دانشجویان، میتوان به شکلی اثربخش و درست تدریس کنید که همگان بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
در ادامه همراه مقاله قوی شیم باشید تا بتوانید با راهکارهای مفید آشنا شوید.
1- شناخت دقیق از دانش آموزان
شناخت دقیق از دانش آموزان تأثیر قابل توجهی در بهبود روش تدریس و یادگیری آنها دارد. به طور کلی، شناخت دقیق از دانش آموزان به شما کمک میکند تا تدریس را به شیوهای شخصیسازی کنید که همه بتوانند بهترین نتیجه را بگیرند. دانش آموزان ممکن است در سطوح مختلف دانش قرار داشته باشند. برخی از آنها ممکن است اصولی را جدیداً فراگرفته باشند، در حالی که دیگری قبلاً با آن آشنا بوده و تنها نیاز به تثبیت دارند. بنابراین شناخت سطح دانش آموزان باعث میشود مطالب را با توجه به نیازهای هر فرد ارائه دهید. ضمن اینکه دانش آموزان به صورت متفاوتی به یادگیری واکنش نشان میدهند. برخی از آنها بهتر با تجربههای عملی یاد میگیرند، در حالی که دیگران ترجیح میدهند از طریق مطالعه و تحلیل مطالب آموخته را فرا نگیرند. با شناخت سبک یادگیری هر فرد، میتوانید روشهای تدریسی را تنظیم کنید تا بیشترین تأثیر را داشته باشد
2- ارائه بازخورد فعال
به دانش آموزان فرصت های کافی برای پاسخ دادن به سوالات بدهید و بازخورد فعال به آن ها بدهید. این کمک می کند تا آن ها خود را در فرآیند یادگیری مشارکت کننده و با اعتماد به نفس بیشتری حس کنند. ارائه بازخورد مثبت سبب میشود تا دانش آموزان نقاط قوت خود را بشناسند و از استعدادها و تواناییهایشان بیشتر بهرهبرداری کنند و خود را بهبود ببخشند. همچنین شناسایی خطاها و اشتباهات دانش آموزان و راهنمایی آنها در جهت اصلاح و بهبود، جزء بازخورد فعال محسوب میشود.
3- تنوع شیوههای تدریس
تنوع در روشهای آموزشی به معلمان اجازه میدهد تا به سبکها و نیازهای یادگیری مختلف دانشآموزان پاسخ دهند و محیطی گوناگون و جذاب را فراهم کنند و سبب افزایش مشارکت دانشآموزان، خلاقیت و درک عمیق درسی آنان شود. بنابراین میتوانید در صدد فراهم کردن موقعیتهای عملی، آزمایشگاهی، بازدید از مکانهای آموزشی و انجام پروژههای عملی برای تجربه مستقیم دانشآموزان. ایجاد فرصتهای همکاری گروهی باشید.
4- فراهم کردن فرصتهای تمرین برای دانشآموزان
این فرصتها به دانشآموزان اجازه میدهند مهارتهای خود را تقویت کنند، عملکرد خود را بسنجند و از خطاهایشان یاد بگیرند. شما میتوانید وظایف بیشتری برای تمرین در خانه ارائه کنید. این تمرینات میتواند شامل حل تمرینهای کتاب درسی، پروژهها، پژوهش و تمرینات عملی باشد. و پس از بررسی تمرینات، بازخورد مفید و سازندهای به آنها ارائه کنید.