آیا میدانید پذیرش خود به چه معناست؟
پذیرش خود یکی از مفاهیم کلیدی در روانشناسی و مشاوره است. یکی از سوالات رایج این است که “پذیرش خود یعنی چه” در پاسخ باید بگوییم معنی پذیرش در روانشناسی به معنای تایید و قبول وجود خود، با همهٔ ویژگیها، نقاط ضعف، و قوتهای خود است. همچنین پذیرفتن خود یکی از پایههای سلامت روانی است. افرادی که با خودشان در صلح هستند و خودشان را پذیرفتهاند، معمولاً زندگی متعادلتر و خوشحالتری دارند.
افرادی که پذیرش خوبی نسبت به خود دارند:
- خودشان را به شکل واقعی میشناسند.
- به خودشان بدون شرط محبت میکنند، حتی در زمانهایی که ممکن است خطا کنند یا با شکست مواجه شوند.
- نیاز کمتری به تایید یا قبول دیگران دارند.
- به نقاط ضعف خود آگاهی دارند و سعی در برطرف کردن آنها دارند.
در ادامه همراه مقاله از سایت قوی شیم باشید تا با مطالب بیشتری از مفهوم پذیرش خود آشنا شوید.
چگونه پذیرش خود را بالا ببریم؟ با6 تمرین برای پذیرش خود
همانطور که در بالا اشاره کردیم “پذیرش به چه معناست؟” باید این نکته را در نظر داشته باشید که پذیرش خود یک مهارت است که میتوان با تمرین و تعهد به مرور زمان افزایش داد. در اینجا چند تمرین که به شما کمک میکند تا به پذیرش خود بیشتری دست یابید:
1- بخشش خود یک تمرین برای پذیرش خود است
خطاها و اشتباهات گذشته میتوانند مانع سنگینی برای پیشرفت و رشد شخصی باشند. بخشش خود واقعاً یک تمرین موثر برای پذیرش خود است. وقتی افراد خودشان را بخشیده و خطاها و نقصهای خود را قبول کنند، آنها یک گام بزرگ به سمت پذیرش خود برداشتهاند. بنابراین وقتی خودتان را بخشیدهاید، احساس میکنید که شایستهی محبت و مهرورزی هستید، و این میتواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد.
2- مدیتیشن تاثیرگذار است
مدیتیشن، یکی دیگر از تمرین برای پذیرش خود است که به کاهش استرس و تنش کمک میکند، و وقتی استرس کمتری دارید، پذیرش خود آسانتر میشود. با مداومت در مدیتیشن، شما میتوانید یاد بگیرید که به نقدهای منفی اهمیت ندهید و یا حداقل به آنها واکنش نشان ندهید. در نتیجه مدیتیشن، با ایجاد فضایی آرام و آگاه، میتواند به شما کمک کند تا با نقاط قوت و ضعف خود به طور صادقانه مواجه شوید و آنها را قبول کنید. هرچه بیشتر به مدیتیشن میپردازید، احتمالاً میتوانید بیشتر به پذیرش خود نزدیک شوید.
3- شکرگزاری بسیار موثر است
شکرگزاری بطور شگفتانگیزی میتواند در تقویت پذیرش خود نقش مهمی داشته باشد. زمانی که ما به طور عمدی وقت میگذاریم تا به مواردی که به خاطر آنها قدردانی داریم فکر کنیم، ما به خودمان یادآوری میکنیم که چقدر زندگی ما ارزشمند است و چه چیزهای مثبتی در زندگیمان وجود دارد. با گذشت زمان، این تمرین میتواند نگاه شما به خودتان و جهان اطرافتان را تغییر دهد و به شما کمک کند تا با خودتان ارتباط بهتری برقرار کنید.
4- دور کردن افکار منفی برای پذیرش خود
یکی دیگر از تمرینها برای پذیرش خود، دور کردن افکار منفی است. مواقعی وجود دارد که افکار منفی ما ناشی از احساسات در مواجه با موقعیتهای مختلف زندگی است. در این مواقع، با خودتان مانند یک دوست خوب صحبت کنید. بپرسید و ببینید آیا این انتقادات واقعاً واقعبینانه هستند یا خیر. هنگامی که با یک فکر منفی مواجه میشوید، سعی کنید آن را با یک فکر مثبت یا واقعبینانه جایگزین کنید. با پیادهسازی این راهکارها در زندگیتان، شما میتوانید افکار منفی را مدیریت کرده و به سمت پذیرش بیشتر خود حرکت کنید.
5- در لحظه زندگی کردن را فراموش نکنید!
در زندگی، هر روز یک فرصت برای شماست تا بهترین خود باشید و به موفقیت های بزرگی دست یابید. با این نگرش میتوانید تکنیک پذیرفتن خود را تقویت کنید. اما در بسیاری از مواقع، درگیر چیزهایی در زندگی میشویم که اهمیت آنها بسیار کم است و موجب فراموشی مهمترین ارزشها در زندگی می شوند. بنابراین بهتر است تا با فکر نکردن به گذشته و آیندهای که مشخص نیست، لحظات فعلی زندگی خود را دریابید و از هر ثانیه خود لذت ببرید.
6- احساس رضایت را در خود تقویت کنید
در اخر برای پاسخ به سوال چگونه پذیرش خود را بالا ببریم؟ باید بگوییم علاوه بر تمرینهای بالا، بهترین روش برای پذیرش خود، تقویت احساس رضایت و قبول کردن آنچه که هستیم است.? با تمرکز بر خودشناسی و پذیرفتن خود، میتوانیم اعتماد به نفس و اعتماد به خودمان را افزایش دهیم و روابطمان با دیگران را بهبود بخشیم. به همین دلیل، انجام کارهایی مانند یوگا، مطالعه کتابهای مربوط به روانشناسی و خودشناسی، هنر و موسیقی و تمرین مداوم این مهارتهای نرم در زندگی روزمرهمان به ما کمک می کند تا احساس رضایت بیشتری از خودمان داشته باشیم.
معمولا عدم پذیرش خود ریشه در چه موردی دارد؟
عدم پذیرش خود، به نوعی خودناباوری است . بنابراین ممکن است فرد تحت فشار شدید قرار گیرد و از برقراری روابط دوستانه ، فرصتهای کاری و یا فعالیت های دیگری که لذت بخش است، فاصله بگیرد. برخی از مواردی که ممکن است منجر به عدم پذیرش خود شوند عبارتند از:
- تجربه شکست در گذشته
- افسردگی ، اضطراب و یا بیماری های روانی
- توجه کردن بیش از حد به نظرات دیگران
- تمرکز بر افکار منفی خود و دیگران
- فشار اجتماعی و استرس های زندگی روزمره
- احساس ناکامی و عدم اعتماد به نفس
نتیجه گیری
در نهایت با خواندن این مقاله دریافتید که مفهوم پذیرش چیست؟ همچنین پذیرش خود به افراد کمک میکند تا با چالشها و مشکلات بطور موثرتری مواجه شوند. زیرا آنها از خطاها و شکستها به عنوان فرصتهایی برای یادگیری و رشد نگاه میکنند. بنابراین اجرای تمرینات گفته شده در زندگی، به شما کمک میکند تا در مسیر رشد خود قدم بردارید و در هر لحظه خودتان را دوست داشته باشید.❤