تفاوت های اصلی افراد درونگرا و برونگرا
به تعبیر یونگ روانشناس معروف، شخصیت انسان دارای دو صفت اصلی و مرکزی، درونگرایی و برونگرایی است. تصور بسیاری از انسانها درباره درونگرایی، سکوت و خجالت است و در مقابل برونگرایی را با شادی، اجتماعی بودن میشناسند. در واقع اصل نظریه یونگ بر این استوار است که درونگرایی انسان را به دنیای درون خود متوجه میکند. در مقابل برونگرایی، انسان را به دنیای عینی بیرون سوق داده که انرژی خود را از بیرون و در ارتباط با دیگران کسب میکند. قوی شیم به شما پیشنها میکند که مقالههای گذشته را مطالعه کنید و بیشتر با درونگرایی و برونگرایی آشنا شوید. در این مقاله از سایت قوی شیم تفاوت های اصلی افراد درونگرا و برونگرا را بررسی میکنیم، با ما همراه باشید.🤗
بررسی اصلی ترین تفاوت های افراد درونگرا و برونگرا
براساس پژوهشات قوی شیم، تفاوتهای اصلی افراد درونگرا و برونگرا، با توجه به دلایل زیر ترسیم میگردد:
تفاوت فطری فرد درونگرا و برونگرا
با توجه به طبیعت و ذات آدمی، افراد درونگرا بسیار خودکفا هستنند و دائما بر احساسات و افکار خود تکیه میکنند. کمتر پیش آمده که یک درونگرا ابراز وجود و احساسات کند،؛ او ترجیح میدهد در تنهایی خود، دور از اجتماع وجود خودش را بشناسد. نقطه مقابل یک فرد برونگرا اجتماعی است و از ابراز احساسات خود هیچ ترسی ندارد و اغلب در مرکز توجه دیگران قرار میگیرد.
تفاوت در نحوه شارژ شدن و میزان انرژی
همانطور که گفته شد درونگراها انرژی خود را از درونشان کسب کرده و در زمان تنهایی شارژ میشوند اما برونگراها در میان اجتماع و با دیگران انرژی لازم را کسب کرده و روح خود را شارژ میکنند.
تفاوت در ریسک پذیری و قبول تغییر شرایط
افراد برونگرا از ریسک کردن و تغییر ناگهانی شرایط ترسی ندارند و به دلیل شادی درونی، بر روی مشکلات خود تمرکز نمیکنند. این اشخاص در شرایط سخت رشد پیدا کرده و سازگار میشوند. اما در مقابل افراد درونگرا از تغییر شرایط راضی نیستند و تمایلی به انجام کارهای ریسکی و جدید ندارند.
تمایل و گریز از تنهایی
یکی از تفاوتهای آشکار بین درونگراها و برونگراها، فرار یا استقبال از تنهایی است. درونگراها تنهایی خود را بسیار دوست دارند و شلوغی جمع را نمیتوانند تحمل کنند. اما برونگراها انرژی از دست رفته خود را در اجتماع و کنار دیگران دوبارخ کسب کرده و از تنهایی گریزاناند.
تفاوت درونگرایی و برونگرایی در تصمیم گیری
افراد درونگرا نمیتوانند سریعا تصمیم گرفته و کاری را اجام دهند. به عقیده آنها، یک تصمیم درست نیازمند صرف وقت و تحلیل ابعاد مختلف موضوع است. آنها برای تصمیم گیری با دیگران مشورت نمیکنند و بر شهود و درک خود باور دارند. در مقابل افراد برونگرا برای تصمیم گیری وقت صرف نمیکنند و به همین دلیل تغییر و محیط پویا را دوست دارند.
تفاوت درونگرایی و برونگرایی در زندگی مشترک
چگونگی روابط صمیمی و عاشقانه افراد درونگرا و برونگرا متفاوت است و در ادامه مطلب این تفاوتها گفته میشود:
یک درونگرا در رابطه
با توجه به گفتههای قبلی فرد درونگرا تنهایی و استقلال خود را دوست دارد. اگر با یک شخص وارد پیمان و ارتباط عمیق شود این رابطه دوام پیدا میکند. این افراد در رابطه از غافلگیری و شرایط هیجانی لذت نمیبرند همیشه دوست دارند با شریک عاطفی خود تنها باشند.
یک برونگرا در رابطه
برونگراها در زندگی به دنبال کشف شریک خود از طریق مکالمه و صحبت صریح هستند. این افراد علاقه دارند با شریکشان موقعیتهای جدید و هیجان انگیزی را تجربه کنند.
یک ویژگی شخصیتی است که براساس آن فرد به احساسات و افکار درونی خود تکیه میکند. او از تنهایی لذت میبرد.
برونگرایی صفت شخصیتی مهمی است که اجتماعی بودن و ریسکپذیری مشخصه آن به شمار میرود.
افراد درونگرا در برقراری ارتباط اجتماعی، نحوه برخورد با مشکلات و زندگی مشترک باهم تفاوت دارند.