چرا گریه باعث آرامش می شود؟
گریه کردن اولین واکنش طبیعی انسان از بدو تولد و راهی برای بیان انواع احساسات، از قبیل غم و اندوه، شادی، یأس و ناامیدی است. در ذهن بیشتر انسانها گریه مخرب و نشانه ضعف است؛ در حالی که این واکنش تا حدی می تواند موجب آرامش روح و پاکسازی ذهن شود. اینکه چرا گریه باعث آرامش می شود دلایل متعددی را دربرمیگیرد. در این مقاله از سایت قوی شیم به چگونگی تأثیر گریه بر آرامش میپردازیم.
انسان از زمان تولد تا هنگام مرگ بر اثر عوامل بیرونی و تحریک کننده اشک میریزد. گریه کردن یک نوع تخلیه هیجانی و روانی است که آرامش را به ارمغان می آورد؛ اما گریه کردن زیاد و بدون دلیل می تواند نشانه افسردگی باشد. انسانهایی که دچار افسردگی هستند، به دلیل بن بست ذهنی نمی توانند توجیهی برای مشکل خود بیابند، از این رو تخلیه عواطف واحساسات آنها مختل میشود. آنها طعم آرامش روحی را نمیچشند.
گریه فواید بسیاری دارد که رسیدن به آرامش یکی از آنها است، در این مقاله چگونگی تأثیر گریه بر آرامش را بررسی میکنیم.
گریه به حفظ عملکرد مطلوب بدن کمک میکند
آرامش وضعیتی روانی است که ذهن از هرج و مرج، هیجان و اضطراب خالی باشد. این وضعیت با پاکسازی ذهن میسر میشود و گریه کردن راهکار خوبی برای جلب آرامش و حفظ عملکرد مطلوب بدن است. جالب است بدانید که گریه های احساسی منجربه ترشح هورمون رشد، آندروفین، هورمون های پرولاکتین و فلز منگنز در بدن میشود. هنگامی که گریه میکنیم مقدار قابل توجهی منگنز از بدن دفع شده که میزان زیاد آن باعث خستگی، عصبانیت، تحریک پذیری و درونگرایی فرد است. در نتیجه کاهش آن به آرامش و تسکین حالات نامطلوب کمک میکند.
اصطلاح اشک شوق به گوشتان خورده؟
احساسات مثبت هم، مانند احساسات منفی وسیلهای برای بروز عواطف و در نتیجه گریه میشوند. بعضی از افراد اصطلاح اشک سرد و گرم را به کار میبرند. اشک سرد همان اشک شوق است و موجب جلب آرامش میشود.به عنوان مثال شادی و ذوق متولد شدن فرزند، رسیدن به آرزو، نمونه تحریک احساسات با محرک مثبت هستند.
و این احساس مثبت در کنار آرامش باعث افزایش خلقوخو شده و فرد نسبت به خود و دیگران حس بهتری خواهد داشت.
احساسات منفی همانطور که با خنده از بین میروند به وسیله گریه هم چنین اتفاقی برایشان رخ میدهد.
فواید گریه برای سلامت روان
گریه کردن برای سلامت روان اهمیت و فوایدی دارد ، در این قسمت به برخی از آنها اشاره میکنیم:
تسکین روحی و ایجاد آرامش
گریه یکی از برترین مکانیسم های بدن برای فروکش درد روحی، رسیدن به آرامش و حالت مطلوب است. بسیاری از پژوهشگران معتقدند گریه باعث فعال شدن سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS) میشود. فعال شدن PNS به تسکین درد و بهتر شدن حالات روحی کمک میکند و اثری آرامبخش روی مغزدارد. هنگامی که از درد شدید گریه میکنیم تأثیر مثبتی بر روحیه ما دارد و به طور خلاصه یکی از اثرات گریه کردن، دستیابی به آرامش روح و روان است. زیرا این امر موجب آزاد شدن هورمون اکسی توسین میشود و درد روحی را التیام میبخشد.
کاهش استرس
هورمون ها و سمومی که استرس را ایجاد میکنند، به وسیله گریه کردن از بدن خارج شده و فشار روانی راکاهش میدهند. طبق تحقیقات، گریه کردن در موقعیت های استرس زا زندگی به آرام شدن شما کمک میکند. به طور کلی استرس و فشارهای روانی انباشته شده، موجب سلب آرامش از انسان میشوند. هنگام ترس و اتفاقات ناگوار، بدن برای دستیابی به آرامش از مغز فرمان میگیرد و در اغلب مواقع اثرگذاری گریه، مؤثرتر از راهکارهای دیگر است.
تا به اینجا سخن، تأثیرات گریه بر سلامت روح و روان را بررسی کردیم و از این پس به سراغ اثرات آن روی بدن و سلامت جسم میرویم.
فواید گریه برای سلامت جسم
در پاسخ به سوال چرا گریه باعث آرامش می شود باید گفت، گریه تأثیرات مثبتی بر سلامت بدن دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
ضدعفونی کردن پوست صورت
اشک با خاصیت ضدعفونی کنندهای که دارد، باکتری های موجود روی پوست صورت را از بین میبرد. زمانی که حس خوبی داشته باشید؛ پوست صورتتان شاداب تر به نظر میرسد، زیرا گریه انتقال دهنده عصبی را در بدن آزاد و حس خوب را ایجاد میکند.
کاهش ضربان قلب
هنگامی که احساسات، آنی و شدید بروز میکنند؛ گریه کردن راهی برای نجات از این فشار است. می دانیم گریه سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال میکند، ضربان قلب را کاهش میدهد و در نتیجه بعد از گذشت چند دقیقه موجب آرامش و تسکین میشود.
سؤالات متداول
گریه کردن تأثیر بسزایی در تخلیه هیجانات، پاکسازی ذهن و دستیابی به آرامش دارد .
گریه علاوه بر اینکه در سلامت جسم نقش دارد، بر روح و روان نیز اثر میگذارد. موجب کاهش استرس و رهایی از درگیری های ذهنی میشود.
اشک گرم حاصل غم و ناراحتی، اشک سرد همان ذوق و گریه برخاسته از شادی است.